Followers

Wednesday, 19 December 2012

Mini Giveaway by Aina Raviera

Posted by Nur Anis at 07:34 2 comments


Hye,kalau tadi join segmen yang kedua,ni pulak GA yang kedua saya join ! Berminat nak join ??

Click This : Banner
 haa,meh sini nak bagitahu sikit syarat-syarat dia !


Syarat-syarat:
1. Follow blog aina dan eyda *wajib! (Blog aina sy dah follow,tapi kenapa bila saya buka blog eyda,dia tulis blog not found ek ?
2. Follow twitter aina *kalau ada twitter follow! jangan tipu! (Ok,done !)
3. Follow instagram aina *kalau ada instagram follow! jangan tipu! (Saya tak ada instagram)

Saya pun akan bagitahu cara-cara untuk join GA ini,Jeng jeng jeng ! :)

Cara-cara Nak Join:
1. Buat satu entry yang bertajuk "Mini Giveaway by Aina Raviera"
2. Tempek banner di atas ke entry anda.
3. Bagi BUKTI GAMBAR yang mengatakan anda dah follow aina dan eyda.
4. Tag 3 orang rakan atau lebih dan pastikan mereka tahu!
5. Promote GA ini habis-habisan!

BUKTI SAYA DAH BUAT !




Cara-cara pemilihan pemenang juga akan saya tunjukkan,sila scroll ke bawah :-

Pemilihan Pemenang:
Mengikut Random.Org dan Top Refferal.

Tarikh tutup penyertaan :- (cepat sebelum terlambat !)

Tarikh Tutup: 1.2.2013 tepat jam 11.59 p.m.



1ST SEGMEN: TAMBAH FOLLOWER BY CIK MIMEY

Posted by Nur Anis at 03:06 12 comments


Hye,Assalamualaikum semua yang membaca post ini.Ini adalah segmen kedua saya setelah saya join segmen daripada Be-Log Meow Meow <3
    Saya tak tahu sama ada WUJUD atau tidak orang yang akan membaca post ini kerana blog ini masih baru dan follower juga masih sedikit,berbanding blog lama saya.Tapi saya takkan putus asa untuk meramaikan follower blog ini ! :)

    Hari ni saya nak ceritakan serba sedikit tentang blog Cik Mimiey yang memang cantik dan awesome sangat ni ! hehe,ehhh..jangan salah sangka pulak.Bukan nak bodek ke apa ni,tapi inilah KENYATAAN nya ! Blog Cik Mimiey kita ni simple je,tapi yang simple tu la yang CANTIK kan ? Make over blog Cik Mimiey ni pun di touch up dengan begitu baik sekali ! Saya sebagai NEWBIE kat sini,memang KAGUM sangat-sangat dengan kemampuan para blogger yang begitu pintar me 'make over'kan blog-blog mereka.

    Secara jujurnya,blog saya ni bukan di edit oleh saya sendiri.Tetapi kawan saya Nik Fateha Ainaa namanya ! Comel kan nama dia ? Hehe.Saya kureng sikit dalam edit mengedit blog ni,tapi kalau mengedit gambar,memang I AM NUMBER 1 ! hoho,hiperbola betul !

    Ok,cukup-cukuplah saya mengarut ni,ahaks ! :)

    Melihat daripada blog Cik Mimiey,saya dapat agak Cik Mimiey ni seorang yang AMAT meminati warna-warna yang lembut kan ? Saya mula sukakan blog Cik Mimiey ni pada hari yang sama saya join segmen ni :)
Lagipun blog Cik Mimiey mempunyai banyak keunikan-keunikan tersendiri.Bukan saya kata blog korang tak ada keunikan ok ? Setiap blog ada keunikannya yang tersendiri,saya tak nafikan bernda tu semua !

    Antara keunikan blog Cik Mimiey ni,Cik Mimiey ada meletakkan post-post yang membawa manfaat kepada kita semua.Haa,nak tau tak post yang mana tu ? Korang buka blog Cik Mimiey :Cik Mimiey ni,lepastu korang tengok di post yang bertajuk KEMPEN BERBLOG SECARA BERHEMAH.

    Ok,pasal blog ni pula..Err,saya nak cakap apa eh untuk blog ni ? Rasanya dah beritahu semua dah tadi ? (err,garu kepala mata ke arah lappy)..Haahhhh ! saya tahu ! Blog ni untuk SEGMEN-SEGMEN,GA,dan maybe akn ada sedikit curhat kat sini,kut ? Haha,kenapa mesti ada KUT ? sebab saya sendiri tak pasti ! Oh yeayh,MILLION thank for my friend Nik Fateha Ainaa sebab ajar saya cara-cara untuk join segmen,GA dan segala yang boleh kita lakukan dengan blog ni.Tanpa dia,mungkin saya takkan tahu bagaimana untuk menggunakan blog sebaik mungkin ! Peacee my friends ! ;)

Tag : Ainaa

New Year Give Away by Honey Clover's Closet

Posted by Nur Anis at 01:58 0 comments


      Assalamualaikum . . . .
Saya tahu blog ni masih baru dan follower juga baru dua.Tapi saya harap sangat-sangat boleh masuk untuk GA yang menarik ni.Nak tau syarat-syarat untuk GA ini ? Jom,scroll down !!

Terms and Condition :
  • FOLLOW our blog [+5]                 ( DONE !)
  • LIKE our Facebook Fanpage [+5]      (DONE!)
  • SUBSCRIBE Butikpinkku on YouTube. [+5]           (DONE!)
  • WRITE about this Giveaway in your blog and link back to us. [+5]      (DONE and this is only a simple post !)
  • GIVE REASON why you should win this Giveaway. [+3] 
  • your prizas was really awesome and i think what a waste if i just ignore this GA !
  • I love your style ! If i want to know about ather styles of hijab,i always open to your YOUTUBE even this is the first time i subcribe you in youtube !
  • I love your hijab ! Its covered our neck ! ( i mean its not showing our colour of neck )
  • PUT this banner on your sidebar and link back to us [+3]  (DONE !)
  • SHARE this Giveaway with your friends, the more you share, the wider your chance to WIN! [+2]   (DONE !)
  • Last, DROP your link about this post in the comment space below.[+2] (DONE!)

Apabila kita sebut je pasal GA,mesti dalam kepala kita tertanya-tanya kan ? Tertanya-tanya pasal apa ye ? Nak tau ?

    "Apa la agak-agaknya hadiah untuk GA ni eh ? Boom kebaboom tak ?"Haa,ni lah antara tanda tanya yang sering berlaku kepada kita.Meh sini nak share hadiah-hadiah dia sikit !.. Jeng jeng jeng ! (soundtrack sikit)

Prizes :
  • Tony Moly Lip Tint 5ml by Honey Clover Closet  x 1 winner


  • Zebra's Top By Honey Clover Closet x 1 winner





  • Voucher Worth RM5 x 2 winners


  • Tudung Bawal Plain from Muslimah De Apparel x 1 winner 


  • Tudung/Shawl from Butikpinkku x 3 winners


Boom ! Right what i said ?! It's an AWESOME prizes ! So,what a waste if you IGNORE this Give Away ! The prizes that maybe we can won can be used to cover our AURAT ! Come on,join this because its an interesting event :)

This GA will END ON NEW YEAR'S EVE ( 00:00 on December 31, 2012)


take note people, winners will be selected based on their total point earned, full mark is 30 marks.

So who follow our terms and condition 100%, he/she had more chance to WIN! 

PLEASE DO NOT CHEAT! we'll check each entry and your blog also. Remember guys, ALLAH Is Seer. ( ALLAH Maha Melihat)

IF THE PARTICIPATION IS LESS THAN 50 PEOPLE, THIS GA WILL AUTOMATICALLY CANCEL.

until we meet again people! Good Luck and Thank you for supporting us.

Tag :Hanis,Ainaa

Tuesday, 18 December 2012

Segmen Jom Up Follower by Be-Log Meow Mew

Posted by Nur Anis at 22:07 3 comments
Make your own banner at MyBannerMaker.com

Tag : Amy hereD I R E C T I O N E R I am ! , littleMissPink

PMR result ? Gempak ke tak gempak ?

Posted by Nur Anis at 15:52 2 comments
Assalamualaikum,salam sejahtera kepada semua yang mungkin akan membaca post ni.Almaklumlah,blog ni masih baru.Biar saya perkenalkan diri saya,saya Anis,Kelantan,15 thn.Haa,nampak tak persamaan antara PMR dan saya ? Haha,of course lah,saya kan PMR student ! hehe.Ok,maybe post ni nampak macam sopan sikit,cakap pun saya-saya.hohoho,juz not myself la pulak ! Ok,back to myself again.

    "OMG ! Hari ni result keluar la ! Apa aku nak buat ni ? Apa aku nak buat ni ?!" Maybe ini adalah salah satu dialog anda yang mulai ketakutan untuk mengambil keputusan PMR..Apa-apapun keputusan korang,krang kena terima dengan ikhlas,benda yang dah berlalu takkan dapat diputarkan kembali.Yang penting,Korang dah buat sehabis baik !

    Ok,korang harus ingat,kita hanya merancang Allah yang menentukan,jadi tak semestinya klau kita dapat keputusan yang teruk atau kurang memuaskan,kita boleh terus TERSUNGKUR ! jangan ! Ini masanya untuk korang BANGKIT semula menggapai cita-cita ! Bagi yang dapat keputusan kaw-kaw tu,aku harap korang JANGAN riak,takabbur atau bajet pandai sangat tau,sebab kejayaan korang ni Allah dah tentukan.Ye,korang berjaya atas USAHA korang sendiri,tpi korang kena ingat,TANPA keizinan Allah,korang takkan dapat BERJAYA dengan CEMERLANG.Apa pun keputusan yang korang dapat,jangan lupa SAY ALHAMDULILLAH,THANK YOU ALLAH !

    Lumrah hidup la kalau kita gagal sekali.Aku pernah dengar satu ayat ni yang mengatakan bahawa MANISNYA KEJAYAAN TAKKAN DIHARGAI TANPA HADIRNYA KEGAGALAN.Korang pun kena ingat,KEJAYAAN SELALU DATANG SETELAH KEGAGALAN.Ok,maybe antara korang ada yang tak pernah gagal,straight A je bila dapat keputusan.Persoalannya,BETUL KE ? Lihat diri anda,renung diri anda..betul ke anda tak pernah GAGAL ? Walaupun tak pernah gagal dalam UJIAN DUNIA,tapi bagaimana pula dengan UJIAN AKHIRAT ? Kita harus sedar,kita hidup dalam dunia ni tak lama,sebab dunia ni akan HANCUR satu hari nanti dan kita akan teruskan hidup kita di SANA kelak.

    Okeylah,aku rasa dah banyak dah aku tulis ni.Aku nak mengingatkan korang sekali lagi,JIKA ANDA GAGAL PADA HARI INI,TAK SEMESTINYA ANDA AKAN GAGAL PADA HARI ESOK ! ALLAH TELAH MENETAPKAN YANG TERBAIK UNTUK ANDA.

    Okailah..Aku harap apa yang aku tulis ni dapat tingkatkan lagi self confidence korang.Aku pun  sebagai seorang pelajar,mengharapkan yang terbaik untuk masa depan kita.Aku nak minta maaf kalau apa yang aku tulis ni buat korang sakit hati ke apa ke.GOOD LUCK my friends !



 
 

Student Blogging Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting